Општина Македонска Каменица

ГРАЃАНСКИ СЕРВИС - Добредојдовте

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Градоначалникот на Банско (Бугарија) ја посети Македонска Каменица

There are no translations available.Денес во работна посета на општина Македонска Каменица присуствуваа Градоначалникот на Банско од Република Бугариј...

New center for children with disabilities in Makedonska Kamenica

The minister of Labour and Social Policy today was on an official working visit to the municipality of Makedonska Kamenica. On the meeting that was he...

Ј.П ,,Камена Река" доби ново возило за собирање на смет

There are no translations available.Денеска на Градскиот плоштад во М.Каменица во присуство на Амбасадорот на Швајцарија во Република Македонија, г-ди...

Започна новата учебна 2014/20115 година

There are no translations available.Првиот училиштен ден е возбудлив момент за сите првачињата. Големиот чекор кој го прави секој прво-одделенец, чеко...

Македонска Каменица со уште една асфалтирана улица

There are no translations available. Започна да се асфалтира улица „Кејска“ во централното градско подрачје на Македонска Каменица. Оваа улицата се п...

Започна „Каменичко Културно Лето 2014“

There are no translations available.Вечерва со почеток во 21 часот официјално започна Каменичко Културно Лето 2014 - најголемата културна манифестациј...

Прва иселеничка средба во Македонска Каменица

There are no translations available.Денес во прекрасниот амбиент на реконструираниот манастирско - туристички комплекс „Еленец“ во село Цера се одржа ...

Над 25 милиони денари инвестиции во до-урбанизирање на градот Македонска Каменица

There are no translations available.Во завршна фаза се земјените и градежните работи за пробивање и асфалтирање на улиците во градското подрачје на оп...

Најавен музичкиот фестивал T.S.O.K. во Македонска Каменица

There are no translations available.True Sound Of Kamenica е еден поинаков, модерен и масовен настан во Македонска Каменица. Настанот ќе се случи...

 • Градоначалникот на Банско (Бугарија) ја посети Македонска Каменица

  Wednesday, 05 November 2014 14:12
 • New center for children with disabilities in Makedonska Kamenica

  Friday, 17 October 2014 16:03
 • Ј.П ,,Камена Река" доби ново возило за собирање на смет

  Thursday, 25 September 2014 14:14
 • Започна новата учебна 2014/20115 година

  Monday, 01 September 2014 14:27
 • Македонска Каменица со уште една асфалтирана улица

  Tuesday, 26 August 2014 13:09
 • Започна „Каменичко Културно Лето 2014“

  Monday, 25 August 2014 23:21
 • Прва иселеничка средба во Македонска Каменица

  Tuesday, 12 August 2014 19:38
 • Над 25 милиони денари инвестиции во до-урбанизирање на градот Македонска Каменица

  Friday, 18 July 2014 14:54
 • Најавен музичкиот фестивал T.S.O.K. во Македонска Каменица

  Thursday, 26 June 2014 03:12

ЈАВЕН ПОВИК за пројавување на интерес за именување на Вршител на Должноста Директор ЈП „Камена Река“ Македонска Каменица

E-mail Print PDF
There are no translations available.

kamenica_grb_trans_200dpiВрз основа на член 50 став 1 алинеа 9 од Законот за локалната самоуправа (“Сл. Весник на РМ“ бр.5/02,) член 38 од Статутот на општина Македонска Каменица (“Сл. Весник на општина Македонска Каменица,, бр.4/2005) и Правилникот за систематизација на работните места на ЈП „Камена Река“ Македонска Каменица бр.0202-129/1 од 30.10.2009 година, Градоначалникот на општина Македонска Каменица објавува

ЈАВЕН ПОВИК

За пројавување на интерес за именување на Вршител на Должноста Директор ЈП „Камена Река“ Македонска Каменица

Градоначалникот на Општина Македонска Каменица има потреба од именување на

-       Вршител на Должноста Директор на ЈП ,,Камена Река,, Македонска Каменица

      Заинтересираните кандидатите треба да ги исполнуваат и следните услови:

-       вид на образование: ВСС /ВШС   

-       работно искуство во струката: најмалку 4 години

Кандидатите кои се заинтересирани и се пријавуваат потребно е силно да веруваат во сопствените капацитети, да поседуваат вештини за самоиницијативност и кретивност во изнаоѓање на решенија, да поседуваат вештини за тимска работа, да се подготвени за темелна посветеност и силен ангажман.

Сите пријавени кандидати имаат еднакви шанси да бидат примени согласно нивните способности, потребните услови, искуство и личен капацитет.

Со пријавата заинтересираните кандидати потребно е да ги достават следните документи:

-       диплома за завршено соодветно образование;

-       доказ за потребното работно искуство;

-       лична биографија (CV);

-       сопствена Програма за работа и развој на ЈП „Камена Река“ Македонска Каменица;

Документите се доставуваат во оригинал или копија заверена кај нотар, лично или по пошта на адреса- Градоначалник на општина Македонска Каменица ул. „Каменичка“ бр. 2 со назнака „За јавен повик за пројавување на интерес“.

Рокот за доставување на документите е 8 (осум) дена од денот на објавување на јавниот повик (не сметајќи го самиот ден на објавувањето)

Ненавремените и некомплетни пријави нема да бидат разгледувани.

ЈАВЕН ПОВИК до здруженија на граѓани и фондации, како и спортски клубови

E-mail Print PDF
There are no translations available.

kamenica_grb_trans_200dpi

Врз основа на Програмите за работа на Советот на Општина Македонска Kаменица градоначалникот на општина Македонска Kаменица, д-р Дарко Митевски го распишува следниот: 

Ј А В Е Н     П О В И К

формулар

Read more...

Градоначалникот на Банско (Бугарија) ја посети Македонска Каменица

E-mail Print PDF
There are no translations available.

bansko_2014_003Денес во работна посета на општина Македонска Каменица присуствуваа Градоначалникот на Банско од Република Бугарија - Георги Икономов и Градоначалникот на општина Виница - Емил Дончев. Тројцата градоначалници разговараа за можноста за размена на искуства и меѓусебната соработка во развојот на туризмот, културата и заштита на животната средина.

Read more...

New center for children with disabilities in Makedonska Kamenica

E-mail Print PDF

Dime_Spasov9The minister of Labour and Social Policy today was on an official working visit to the municipality of Makedonska Kamenica. On the meeting that was held in the office of mayor Darko Mitevski, despite the minister Dime Spasov attendants were the managers of the local institutions that are under direct jurisdiction of the Ministry of Labour and Social Policy, Christina Smilevska - Head of the employments agency Delcevo, Head of Centre for Social Works from Delcevo - Dejan Dimitrovski, the director of the kindergarten from Makedonska Kamenica - Vesna Jovanova and the president of the Council of Municipality of Makedonska Kamenica - Mice Boshkoski. At the meeting was discussed the future joint activities, and the need and the possibility of opening a daily centre for people with disabilities in the municipality of Makedonska Kamenica. The minister Dime Spasov visited the regional offices of the Centre for Social Work and Employment Agency in Makedonska Kamenica.

On the reporter’s question how to solve the problem of insufficient number of logaopedics’ (speech therapist) working hours of in the kindergarten, the Minister Spasov replied that under the new program and systematization of jobs in kindergartens, the logaopedics’ working hours in kindergarten with a smaller number of children will increase from 10 to 20 hours per month even though we know that the need of their professional help is even greater.

Dime_Spasov.jpg Dime_Spasov3.jpg Dime_Spasov4.jpg Dime_Spasov5.jpg Dime_Spasov6.jpg Dime_Spasov7.jpg Dime_Spasov8.jpg Dime_Spasov9.jpg

Read more...

Ј.П ,,Камена Река" доби ново возило за собирање на смет

E-mail Print PDF
There are no translations available.

154Денеска на Градскиот плоштад во М.Каменица во присуство на Амбасадорот на Швајцарија во Република Македонија, г-дин Стефано Лазарото градоначалниците на општините М.Каменица и Делчево, д-р Дарко Митевски и г-дин Дарко Шехтанскиа и други функционери, беше извршено примопредавање на нивите возилата за собирање на смет.

Read more...

Започна новата учебна 2014/20115 година

E-mail Print PDF
There are no translations available.

IMG_3431Првиот училиштен ден е возбудлив момент за сите првачињата. Големиот чекор кој го прави секој прво-одделенец, чекорот со кој почнува да го бара и гради своето место во општеството е неверојатно искуство за секое дете. По повод почетокот на новата учебна 2014/2015 година, градоначалникот Митевски ги посети баш тие “прво-оделенците“ и им подари школски прибор и желби за добро здравје и успех во учењето.

Оваа година во Општинското Основно Училиште Св. Кирил и Методиј во Македонска Каменица се запишани 56 дечиња кои ќе посетуваат настава во прво одделение.

Read more...

Македонска Каменица со уште една асфалтирана улица

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Asfaltiranje_na_ulica_Kejska_4

Започна да се асфалтира улица „Кејска“ во централното градско подрачје на Македонска Каменица. Оваа улицата се протега на западниот брег од Каменичка река во должина од 550 метри и ширина на коловоз од 5,5 метри. Проектот е вреден 6.835.742 денари а изведувачот Друштвото за градежништво и трговија „Коле –транс инженеринг“ ДОО Штип ќе вложи напори да истата биде завршена до 28ми Август - Денот на Општината и Денот на рударите кога ѝ свечено ќе биде пуштена во сообраќај.

Read more...

Започна „Каменичко Културно Лето 2014“

E-mail Print PDF
There are no translations available.

IMG_2106Вечерва со почеток во 21 часот официјално започна Каменичко Културно Лето 2014 - најголемата културна манифестација во Источна Македонија. Општина Македонска Каменица и Културно - информативен центар „Романса“ поддржани од Министерството за култура на Република Македонија и Рудник „Саса“ од Македонска Каменица за првата вечер од ова културно шоу ни го претставија Гудачкото трио „Four Strings“. Тројцата виртуози на гудачки инструменти: Олгица Здравковска на виолина, Љупка Манчевска на виолончело и Димитар Михајловски исто така на виолана, едноставно не заведоа со прекрасната изведба на најпознатите дела од класичната музика но ѝ не разиграа и не натераа да си ги запееме нашите најпознати македонски народни песни.

Read more...

Прва иселеничка средба во Македонска Каменица

E-mail Print PDF
There are no translations available.

IMG_2004Денес во прекрасниот амбиент на реконструираниот манастирско - туристички комплекс „Еленец“ во село Цера се одржа првата средба на иселеници од подрачјето на општина Македонска Каменица кои живеат и работат во странство. Во рамки на овој настан се формира и Прекуграничен Одбор составен од наши иселеници во странство. Целта на овој проект е подобра промоција на Македонска Каменица на економски, спортски, образовен и културен план.

Read more...

Page 1 of 22

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
You are here Home